Alonso: Felmerült, hogy helyet cserélek Hamiltonnal - F1VILÁG.HU

Alonso: Felmerült, hogy helyet cserélek Hamiltonnal

HIRDETÉS

A kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso elárulta, volt esély arra, hogy a 2015-ös szezonra helyet cserél a Mercedes brit ászával, Lewis Hamiltonnal.


A kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso elárulta, volt esély arra, hogy a 2015-ös szezonra helyet cserél a Mercedes brit ászával, Lewis Hamiltonnal.

Alonso a 2014-es idényt követően távozott a Ferraritól, majd csatlakozott a McLaren csapatához, ahol tavaly kiábrándító idényt produkált – miközben Lewis Hamilton harmadik világbajnoki címét is megszerezte az F1-ben.

2014 nyarán olyan pletykákat is hallani lehetett, miszerint Alonso megpróbált a Mercedeshez szerződni, helyét pedig Hamilton vehette volna át a Ferrarinál.

A spanyol Cadena Ser rádiónak nyilatkozva Alonso a minap elismerte, valóban felmerült, hogy helyet cserél a brit pilótával.

„Igen, volt egy ilyen ajánlat. Az adott körülmények között felmerült egy ilyen lehetőség, de a Ferrari akkor nem szerette volna. Tárgyaltak velem arról, hogy hosszabbítsunk 2019-ig, de az ajánlatuk nem győzött meg, és végül a McLaren-Hondához szerződtem” – magyarázta a kétszeres világbajnok.

„Azt nem tudom, hogy Hamilton tudott-e erről az egészről.”

Habár a 2015-ös szezon kiábrándítóan alakult Alonso számára a McLarennél, nem bánta meg, hogy otthagyta a Ferrarit.

„Soha” – mondta a spanyol – ezt már a Cope rádiónak nyilatkozva. „Szép emlékeket őrzök a Ferrariról, nagyszerű éveket töltöttem el ott, és bárcsak minden versenyző vezethetne egyszer a Ferrarinál, mert egyedülálló élmény.”

„De úgy gondolom, az én időszakom ott véget ért, elégedett vagyok azzal, amit elértünk, de nem hiányzik. Volt egy ajánlatom, miszerint megújíthattam volna a szerződésem 2019-ig, de nem fogadtam el. Ha elfogadom, az azt jelentette volna, hogy a Ferrarinál fejezem be a pályafutásomat, és talán soha nem nyerek újra.”

Hirdetés

„Igencsak stresszes volt az, hogy ötször végeztem másodikként – fizikailag és mentálisan is nagyon megterhelő volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!