Bottas azonnal bejelentkezett Rosberg üléséért - F1VILÁG.HU

Bottas azonnal bejelentkezett Rosberg üléséért

HIRDETÉS

Már Nico Rosberg visszavonulásának napján bejelentkezett a Mercedesnél Valtteri Bottas.


Már Nico Rosberg visszavonulásának napján bejelentkezett a Mercedesnél Valtteri Bottas.

Ezt maga a finn versenyző árulta el a minap egy interjúban, aki beszélt arról is, biztos abban, hogy képes lesz majd felvenni a versenyt a háromszoros világbajnok Lewis Hamiltonnal.

Bottas kifejtette, ő volt az, aki rögtön telefonált Toto Wolffnak, a Mercedes motorsport-főnökének, amikor megtudta, hogy Rosberg visszavonul.

„Én hívtam őt – ugyanazon a napon, amikor Nico bejelentést tett” – mondta a finn tehetség az Auto Motor und Sport című német szaklapnak.

„Versenyzőként az ember mindig a legjobb autóban akar ülni. Világossá tettem a Mercedes számára, hogy versenyeket akarok nyerni, és bajnokká akarok válni.”

Bottas kifejtette, tudja, hogy nagyon nehéz dolga lesz, ám meggyőződése, hogy képes lesz versenyezni Hamiltonnal.

„Úgy érzem, lehetséges – Nico bizonyította, hogy le lehet győzni Lewist” – mondta a finn, ezt már a Sky Sportnak nyilatkozva.

„Ugyanakkor nagyon tisztelem mindazt, amit pályafutása során elért. Rengeteg rajtelsősége és győzelme volt már – és persze 3 világbajnoki címe. Nekem viszont még egy győzelmem sincs. Szóval sokat kell bizonyítanom.”

„Ha a miénk a legerősebb autó, igen, képes leszek harcolni a vb-címért. Nem azért vagyok itt, hogy a második, vagy annál rosszabb helyen végezzek. Kétségkívül nagy kihívás ez, és Lewis ellen megmérkőzni mindig nagy kihívás lesz.”

Hirdetés

„De számomra ez egy óriási lehetőség. Izgalmas évnek ígérkezik! Biztosan nehéz szezon vár rám, ha eredményes akarok lenni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!