Bottas kemény küzdelmet ígér Hamiltonnak - F1VILÁG.HU

Bottas kemény küzdelmet ígér Hamiltonnak

HIRDETÉS

Készen áll felvenni a harcot világbajnok csapattársával, Lewis Hamiltonnal a Mercedes finn versenyzője, Valtteri Bottas.


Készen áll felvenni a harcot világbajnok csapattársával, Lewis Hamiltonnal a Mercedes finn versenyzője, Valtteri Bottas.

Bottas a visszavonult bajnok, Nico Rosberg helyét vehette át a német istállónál, és bár tudja, hogy nem lesz egyszerű dolga, úgy érzi, képes lesz arra, hogy a győzelmekért harcoljon – miközben meg kell próbálnia csapatjátékosnak is lenni.

„Kétségkívül nehéz feladat csapatjátékosnak lenni, ugyanakkor pedig arra törekedni, hogy te légy elöl” – mondta Bottas a Motorsport.com című internetes lapnak adott interjújában.

„Ez egy új szituáció számomra. Azt gondolom, a legjobb, amit tehetek, hogy ugyanazt csinálom, amit mindig is – tehát mindent megteszek a csapatért.”

„De persze megvannak a saját céljaim, a Forma-1-ben pedig önzőnek kell lenni ahhoz, hogy nyerj. Ám ez mindig az adott helyzettől függ, ennél többet nemigen tudok mondani. Majd a szezon során meglátjuk, hogy alakul.”

„Általában jól kijövök mindenkivel, és hiszem, hogy keményen, de sportszerűen és tisztelettel csatázhatunk egymás ellen Lewisszal.”

Bár az elmúlt években Nico Rosberg és Lewis Hamilton olykor igazán feszült pillanatokat éltek át, Bottas azt mondja, nem aggódik emiatt.

„Rosberg és Hamilton kemény csatát vívtak egymással, és voltak igazán kemény időszakaik egymás ellen. De ez történik, amikor a győzelemért harcolsz. Ez a Forma-1…”

„Csapatként viszont a Mercedes rengeteget tanult arról, hogyan kezelje az efféle helyzeteket, és van rengeteg különféle forgatókönyv, ami biztosan sokat segít, és iránymutatást ad a csapatnak is. Azt gondolom, a szabályok meglehetősen szigorúak lesznek azt illetően, hogy mit szabad, és mit nem. Versenyezni akarunk egymás ellen, és ez lehetséges is, de ha van valamilyen probléma, a csapat mindig képes azt kontrollálni.”

Hirdetés

Bottas szerződése csupán 1 évre szól a Mercedesszel, a finn azonban úgy érzi, képes lesz bizonyítani, hogy megérdemli a helyét a világbajnok istállónál.

„Azt gondolom, ez egy óriási lehetőség számomra, és ahogy már korábban is mondtam, nem számítottam rá. Az ember soha nem tudhatja, mit hoz a holnap. Szeretném megragadni a lehetőséget, szeretném a legtöbbet kihozni belőle.”

„Ez egy új fejezet pályafutásomban, és tudom, hogy mire vagyok képes. Bizonyítani tudom, hogy megérdemlem a helyem. Tudom, hogy működik a Forma-1 – teljesen normális, ha a csapat látni akarja, hogyan teljesítek. Ezért is nagyon nehéz rögtön egy hosszabb távra szóló szerződést kiharcolni.”

„De ehhez többé-kevésbé hozzászoktam már. Számtalanszor előfordult már velem, hogy az idény közepén nem voltam biztos abban, mit hoz a jövő. Úgyhogy nem újdonság. De az egyetlen dolog, ami számít, hogy miképp teljesítek a pályán. Ez a legfontosabb. És ezt észben kell tartanom, nem szabad sokat agyalnom egyéb dolgokon.”

„A célom egyértelműen az, hogy az első versenytől kezdve hozzam azt a szintet, amit az autóm – azt, amit a csapat elvár tőlem. Ha ez egy kis időbe telik majd, akkor sincs nagy dráma, hiszen rengeteg új dolog vár rám, és Lewis már régóta ott van a csapatnál. Tudom, hogy ez milyen sokat számíthat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!