Bottas: Rosszul sikerült szülinapi verseny - F1VILÁG.HU

Bottas: Rosszul sikerült szülinapi verseny

HIRDETÉS

Egyáltalán nem örülnek a mai teljesítménynek a Williams versenyzői – a pilóták szerint jól indult a futam számukra, azonban egy rossz taktikai húzás miatt hátracsúsztak.


Egyáltalán nem örülnek a mai teljesítménynek a Williams versenyzői – a pilóták szerint jól indult a futam számukra, azonban egy rossz taktikai húzás miatt hátracsúsztak.

A Williamsnél arra számítottak, hogy Kevin Magnussen balesetét követően rögtön piros zászló lép majd érvénybe, ezért nem hajtottak azonnal a bokszba kerékcserére. Ez volt a csapat legnagyobb hibája a futam során, és ezzel el is úszott az egész versenyük.

Valtteri Bottas ma ünnepli 27. születésnapját, azonban nem túl boldog a belgiumi versenyt követően. A finn jobb eredményre számított, ám csak a 8. helyen ért célba.

„Ez egy csalódást keltő nap volt, kár, hogy elszalasztottuk a lehetőséget, ami a verseny elején adódott számunkra” – nyilatkozta Bottas. „A rajt után remek pozícióban voltunk, majd amikor a biztonsági autóbejött, rögtön ki kellett volna mennünk a bokszba.”

„Sok pozíciót veszítettünk. Megpróbáltuk a lehető legtöbbet kihozni a futamból ezek után, és örülök, hogy legalább néhány pontot szereztünk – ám összességében kiábrándító volt.”

„Ha előrefelé tekintünk, jövő héten is lesz egy verseny, és nyilvánvalóan tanulnunk kell a mai napból. Remélhetőleg Monzában jobbak leszünk.”

Felipe Massa egyetért csapattársával, számára sem volt könnyű nap a vasárnapi. A brazil versenyző végül a 10. pozícióban végzett, és jelenleg 39 ponttal a bajnokságban is a 10. helyet foglalja el.

„Ez egy nagyon nehéz verseny volt” – mondta Massa. „Megpróbáltunk vigyázni a gumikra a verseny végéig, valamint figyeltünk a guminyomásra is – ez nehéz volt versenyzés közben. Amikor a gumik jól működtek, akkor jó pozíciókért harcoltunk, de aztán elhasználódtak, így véget ért a küzdelem.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!