Button: Hihetetlen, milyen balszerencsés Hamilton - F1VILÁG.HU

Button: Hihetetlen, milyen balszerencsés Hamilton

HIRDETÉS

Jenson Button, a McLaren brit versenyzője úgy nyilatkozott, soha nem látott még olyan balszerencsés bajnokesélyest, mint idén egykori csapattársa, Lewis Hamilton.


Jenson Button, a McLaren brit versenyzője úgy nyilatkozott, soha nem látott még olyan balszerencsés bajnokesélyest, mint idén egykori csapattársa, Lewis Hamilton.

Habár tempó tekintetében a Mercedes versenyzői végigdominálták a szezon eddig eltelt részét, Hamilton három versenyen is nullázott, és különféle problémák miatt kétszer is a mezőny végéről kellett felküzdenie magát.

A brit versenyző legutóbb múlt hétvégén, Spában húzta a rövidebbet, amikor összeütközött csapattársával, egyben legfőbb riválisával, Nico Rosberggel. A két versenyző között így 29 pontosra nőtt a különbség.

Button – aki 2010 és 2012 között volt Hamilton csapattársa a McLarennél – úgy fogalmazott, egyszerűen el sem hiszi, hogy lehet ilyen peches a 2008-as világbajnok.

„Együttérzek Lewisszal, vezette a versenyt Spában. Ez hihetetlen” – mondta Button.

„Soha nem láttam még ilyen mértékű balszerencsét, illetve olyat, hogy ennyi pontot veszítsen egy bajnokesélyes egyhuzamban.”

„Tényleg döbbenetes. Soha nem láttam ilyet korábban, főleg úgy, hogy ilyen domináns versenyautója van. Minden versenyt kettős győzelemmel kéne zárniuk. De folyton pontokat veszítenek. Meg fogják nyerni a bajnokságot, de sokkal szorosabb lesz, mint amilyennek lennie kellene.”

Habár Button és Hamilton közt nem mindig volt felhőtlen a viszony, a brit úgy véli, honfitársa kiválóan kezeli az idei év kihívásait.

„Én úgy gondolom, Lewis nagyon jól kezelte a médiát is a kiábrándító versenyek után. Határozottan fejlődött emberileg, amit jó látni. Remélhetőleg az önbizalma is rendben lesz a bajnokság hátralévő részében, és nem fog összetörni.”

Hirdetés

Button kifejtette, nincs kétsége afelől, hogy a spái ütközésről Rosberg tehet.

„Meggyőződésem, hogy Nico is belátja majd és azt mondja, ’nem tudom, mire gondoltam’.

A McLaren versenyzője mindazonáltal rámutatott arra, pusztító érzés lehetett a német számára, amikor kifütyülték a spái dobogón.

„Ha engem fütyülnének ki, le lennék sújtva. Nem azért megyek ki én sem, hogy imádjanak, hanem azért, hogy remek show-val rukkoljak elő, ugyanakkor emberileg is rendben legyek. Szóval gyűlölném a helyzetet. Tényleg fájna. Egyesek talán erősebbek ebben a tekintetben, de nekem ez komoly gondot okozna.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!