Charles Pic lesz Glock csapattársa 2012-ben - F1VILÁG.HU

Charles Pic lesz Glock csapattársa 2012-ben

HIRDETÉS

A Marussia Virgin Racing alakulata az évadzáró Brazil Nagydíjat követően hivatalos közleményben jelentette be, hogy Charles Pic lesz Timo Glock csapattársa a 2012-es évadban.


A Marussia Virgin Racing alakulata az évadzáró Brazil Nagydíjat követően hivatalos közleményben jelentette be, hogy Charles Pic lesz Timo Glock csapattársa a 2012-es évadban.

A 21 esztendős tehetség a múlt heti, Abu Dhabiban megrendezett fiatalok tesztjén két napon át róhatta a köröket az MVR-02-es versenygéppel, és munkájával sikerült meggyőznie az orosz színekben versenyző alakulatot.

Olyannyira, hogy Pic szerződést kapott a következő esztendőre, így Jerome D’Ambrosiót váltja a Virginnél, Timo Glock oldalán tehát 2012-ben rajthoz állhat a Forma-1-ben.

A francia tehetség az elmúlt két idényt a GP2-es sorozatban töltötte el, 2011-ben a bajnokság negyedik helyén zárt két győzelemmel, három pole pozícióval és öt dobogós helyezéssel.

„Nagyon örülök, hogy a Marussia Virgin Racing színeiben bemutatkozhatom a Forma-1-ben” – fogalmazott az ifjú versenyző. „Versenyzőként az ember mindig úgy érzi, készen áll arra, hogy megragadja a következő lehetőséget, de Abu Dhabiban, múlt héten nehéz teszt várt rám.”

„A csapat adott néhány fantasztikus lehetőséget, hogy megtanuljam az új dolgokat, de ezzel együtt tudtam, hogy le kell nyűgözöm a vezérkart, és meg kell mutatnom, hogy képes vagyok jó munkát végezni. Elégedett voltam a teljesítményemmel, és nyilvánvalóan a csapat is elégedett volt velem, de ez még csak a kezdet, és tudom, hogy sok kemény munka vár rám.”

A csapatot irányító John Booth hozzátette, Pic kiváló munkát végzett a kétnapos teszt során, így nem volt kérdés, hogy lehetőséget adnak-e számára a jövőben.

„Nagy örömömre szolgál bejelenteni, hogy Charles lesz Timo csapattársa a Virgin alakulatánál 2012-ben” – mondta a szakember. „Charles nyilvánvalóan olyasvalaki, akit már figyelemmel kísértünk az elmúlt néhány évben. Valójában azonban a fiatalok tesztjén tudtuk alaposan szemügyre venni, ahol rengeteg feladat várt rá, és ahol igazán ki tudtuk értékelni a benne rejlő potenciált.”

„Először vezetett F1-es autót, ennek ellenére rendkívül koncentrált volt, és megfelelt a kihívásnak. Minden területen sikerült javulnia, a versenyszimulációján azonban egyértelműen megakadt a szemünk.”

Hirdetés

„Szeretném megragadni a lehetőséget, és megköszönni Jerome D’Ambrosio kemény munkáját, és a csapathoz való hozzájárulását. Izgalmas jövő áll előtte, ebben biztos vagyok, és sok sikert kívánunk neki.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!