Csak január végén lesz meg Rosberg utódja? - F1VILÁG.HU

Csak január végén lesz meg Rosberg utódja?

HIRDETÉS

Niki Lauda szerint könnyen lehet, hogy csak január végén születik döntés arról, hogy ki lesz Nico Rosberg utódja a Mercedes csapatánál. Az osztrák szerint nehéz helyzetben vannak.



Niki Lauda szerint könnyen lehet, hogy csak január végén születik döntés arról, hogy ki lesz Nico Rosberg utódja a Mercedes csapatánál.

A 2016-os év világbajnoka a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj után 5 nappal jelentette be, hogy azonnali hatállyal befejezi F1-es pályafutását, a döntés pedig valósággal sokkolta a Mercedes csapatát.

A hírek szerint a német istálló minden követ megmozgat azért, hogy megszerezze Valtteri Bottast, ám a Williams csak akkor hajlandó elengedni a finn versenyzőt, ha sikerül meggyőznie Felipe Massát a maradásról.

Lauda a Servus TV-ben beszélt arról, milyen nehéz helyzetbe is került a Mercedes, és elárulta azt is, elképzelhető, hogy a vártnál később születik csak döntés.

„Gyorsabb megoldásban reménykedtünk, de az egyeztetések nehéznek bizonyulnak” – mondta a Mercedes nem ügyvezető elnökeként tevékenykedő ex-versenyző.

„Két forgatókönyv van: vagy beültetünk egy olyan fiatal tehetséget, mint [Pascal] Wehrleint, akiből egy új Verstappen lehet, vagy pedig nem. Vagy pedig egy tapasztalt srácot választunk.”

„De még gondolkodunk. Óriási egyeztetések zajlanak. Akár január végéig is eltarthat, mire kiderül, milyen utat választunk.”

MINEK VAN A JUNIORPROGRAM?

Hirdetés

A Servus TV műsorában jelen volt a Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko is, aki valósággal felkérdezte Laudát: ha nem Wehrleint választják, akkor miért van a Mercedes juniorprogramja?

„Van egy programotok a fiatal versenyzőknek, és ott van az igazán nagyra tartott Wehrlein. De mi úgy tudjuk, hogy nem Wehrleint ültetitek az autóba. Ez azt jelenti, hogy nem bíztok a saját juniorprogramotokban” – fogalmazott Marko.

Lauda honfitársa szavaira a következőt felelte: „Ki kell javítsalak. A fiatal versenyzőknek fenntartott programunk egy juniorprogram. Azért van, hogy a fiatal versenyzők tapasztalatot gyűjtsenek.”

„Természetesen egyeztetünk arról, hogy Wehrlein készen áll-e, vagy sem. De emlékeztetnélek Max Verstappenre. A Toro Rossónál parkoltattátok addig, míg ki nem derült, hogy az orosz [Daniil Kvyat] nem vezet elég jól. Csak aztán került a Red Bull Racinghez.”

Helmut Marko aztán így folytatta: „Rendben van, Wehrlein fiatal, de nincs benne kockázat. Inkább választjátok Bottast, viszont így a Williamsnek kétszámjegyű kedvezményt kell adnotok a Mercedes-motorra.”

„22 millió eurós büdzsével rendelkeztek, ennyibe került volna nektek Rosberg. Így viszont Wehrleinnak is kell egy ülést vennetek egy olyan csapatnál, mely egy rivális motorjait használja [Sauber].”

Lauda kifejtette, ha Bottas valóban csatlakozik a Mercedeshez, Toto Wolffnak le kell majd mondania arról, hogy szerepet vállal a finn versenyző menedzselésében.

„Bottasnak szerződése van Didier Cotonnal, Mika Häkkinennel és Toto Wolff-fal. Ez azt jelenti, hogy a csapatfőnök érintett annak a versenyzőnek a menedzselésében, akit szerződtetnétek. Hogy fogjátok ezt megoldani?” – kérdezte Marko, Lauda pedig így válaszolt: „Egyszerűen. Ez a dolog még azt megelőzően alakult ki, hogy Toto a csapat ügyvezetője lett. Ha Bottas jön a Mercedeshez, Wolff nem lehet tovább a menedzsere.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!