Häkkinen: Tévedtem Verstappennel kapcsolatban - F1VILÁG.HU

Häkkinen: Tévedtem Verstappennel kapcsolatban

HIRDETÉS

A kétszeres Forma-1-es világbajnok, Mika Häkkinen a minap egy interjúban elismerte, rosszul tette, amikor korábban kritizálta Max Verstappent, mivel úgy gondolta, a holland túl fiatal ahhoz, hogy a száguldó cirkuszban versenyezzen.


A kétszeres Forma-1-es világbajnok, Mika Häkkinen a minap egy interjúban elismerte, rosszul tette, amikor korábban kritizálta Max Verstappent, mivel úgy gondolta, a holland túl fiatal ahhoz, hogy a száguldó cirkuszban versenyezzen.

Verstappen 17 évesen érkezett meg a királykategóriába, amikor tavaly bemutatkozhatott a Toro Rosso színeiben. Az ifjú versenyző azóta már a Red Bull pilótája, sőt, a Spanyol Nagydíjon versenyt is nyert.

Häkkinen Verstappen debütálása előtt úgy fogalmazott, soha nem hagyná, hogy ilyen fiatalon valaki a Forma-1-es autóval versenyezzen, mára viszont belátja, tévedett.

„Én személy szerint kritizáltam őt, amikor megérkezett a Forma-1-be, mert úgy gondoltam, túl fiatal” – mondta a finn ex-versenyző.

„De nagyon örülök, hogy tévedtem, és egyúttal csak sikerült még jobban megértenem, hogy a fiatal lányok és fiúk sokkal jobban fel vannak készülve erre a világra. Hagyni kell beszélni őket, és hallgatni kell a szavukra.”

„Nagyszerű, amit Max csinál, és amikor én 16-17 éves voltam, az is fantasztikus volt, pedig csak gokaroztam még. Hihetetlenül versenyképes sport volt az is: a fegyelem, a fizikai erőfeszítések… Nagyon magas szinten kellett teljesítenem.”

„És akkor úgy éreztem, készen állok mindenre, készen állok arra, hogy az autósport csúcskategóriájában versenyezzek. De akkoriban nem volt megszokott, hogy ennyi idősen ilyeneken gondokozott az ember, egyáltalán nem volt normális, hogy ilyen fiatalon valaki készen áll a Forma-1-re.”

„De változnak az idők. Egyre fiatalabbak kerülnek csúcskategóriákba, és nemcsak a sportra igaz ez, hanem az üzleti világra is, mindenre. Az emberek sokkal gyorsabban fejlődnek – egyszerűen a tanuláshoz és a világ megértéséhez szükséges eszközök rendelkezésre állása miatt.”

„Az ember az internet segítségével annyit tanulhat, amennyit csak akar, ha megtalálja a megfelelő információkat. Szóval az élet felgyorsult mára. Ez pedig megmagyarázza, miért kerülnek ilyen fiatalok toppozíciókba.”

Hirdetés

„Igen, természetesen a csapatok is jóval szervezettek, mint korábban, a teljes koncepció jóval szervezettebb. Szóval egy kicsit könnyebb egy ilyen hatalmas világba csatlakozni. De ettől függetlenül óriási tehetségre és elkötelezettségre van szükség, és Max kétségkívül nagyszerű munkát végez.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!