Hamilton nem akar osztozni Bottasszal - F1VILÁG.HU

Hamilton nem akar osztozni Bottasszal

HIRDETÉS

Nem szeretne többé osztozni az adatokon csapattársával a Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton.


Nem szeretne többé osztozni az adatokon csapattársával a Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton.

A brit versenyző azt mondja, minden versenyzőnek önmagától kellene rájönnie arra, hogyan tudná növelni teljesítményét a versenypályán.

Hamilton a minap egy interjúban arról beszélt, nincs problémája azzal, hogy a mérnökök átbeszélik a két autóval gyűjtött információkat, a versenyzőknek azonban nem szabadna belelesni abba, hogy csapattársaik mit csinálnak jobban egy-egy kanyarban.

A háromszoros világbajnok elmondta azt is, megkérte csapatát arra, a jövőben a versenyzők ne osztozhassanak az adatokon.

„Kimegyek a pályára, megteszem a köreimet, elvégzem a házi feladatot, a másik srác pedig mindent láthat” – mondta Hamilton, kinek csapattársa idén a Williamstől érkező Valtteri Bottas lesz.

„Meg is kértem a csapatomat. Én sem akarom látni a csapattársam dolgait. Nem gondolom, hogy fair, ha ő kiválóan elvégzi a dolgát, én pedig egy számítógép segítségével elemezni tudom azt.”

„Mondok egy példát: miközben vezetünk, felmérjük a féktávokat, a bukkanókat, a guminyomokat a pályán. Ezek a dolgok segítenek abban, ahogy gyorsabban teljesítsünk egy kanyart. A másik versenyző pedig többé-kevésbé ugyanezt meg tudja csinálni.”

„A rendelkezésre álló adatok miatt azonban egyszerűen le is tudja másolni azt, amit te csinálsz. ’Ó, ő itt 5 méterrel később fékez, kimegyek, és megpróbálok én is 5 méterrel később fékezni’. Emiatt nekem nagyon nem tetszik ez, mert lehetőséget ad neki arra, hogy közelebb kerüljön.”

„Ezt imádtam annyira a gokartban: ott nem volt lehetőség erre, a nyers tehetségeddel tudtál kitűnni.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!