Hamilton: Nyomás alatt sikerült legyőznöm Rosberget - F1VILÁG.HU

Hamilton: Nyomás alatt sikerült legyőznöm Rosberget

HIRDETÉS

Forma-1-es pályafutása 51. rajtelsőségét szerezte a Bahreini Nagydíj szombati időmérő edzésén Lewis Hamilton.


Forma-1-es pályafutása 51. rajtelsőségét szerezte a Bahreini Nagydíj szombati időmérő edzésén Lewis Hamilton.

A Mercedes világbajnok versenyzője elismerte, nem a várakozásai szerint indult a bahreini hétvége, de örül annak, hogy a legfontosabb pillanatban sikerült csapattársa, Nico Rosberg elé kerülnie.

„Nem indult valami simán a hétvégém – egyszerűen nem volt meg a tempóm, Nico végig előttem volt” – mondta a brit versenyző a kvalifikációt követően.

„Egész hétvégén küszködtem azzal, hogy összerakjak egy jó kört, a végén viszont – amikor számított – sikerült. Az autót jó volt vezetni, örülök, hogy gyorsabbak vagyunk a Ferrariknál. Az, hogy körrekorddal szereztem meg a pole-t, jól mutatja, mennyit fejlődtek az autók. Köszönöm a mérnököknek és a szerelőknek is, hiszen az ő kemény munkájuknak köszönhető az, hogy ilyen autót tudott alám tenni a csapat.”

„Elégedett vagyok az utolsó körömmel. Az edzéseken Nico valahogy mindig elém került, szóval nagy volt rajtam a nyomás, már csak azért is, mert a Q3-ban futott első gyorskörömben hibáztam is egyet.”

Hamilton hozzátette, bár igyekeztek tanulni az Ausztrál Nagydíjon látott gyenge rajtból, két hét alatt nem tudtak csodát tenni – ettől függetlenül reméli, nem lesznek problémáik vasárnap.

„Nyilván a rajt nagyon fontos – hosszú az út az első kanyarig. Igyekeztünk fejlődni ezen a téren, de pár hét telt csak el az első futam óta, szóval hatalmas előrelépéseket azért nem tettünk. Én a magam részéről próbáltam javulni, és szerintem sikerült is.”

A Mercedes bajnoki éllovasa, Nico Rosberg az időmérő után elárulta, szinte biztos volt abban, hogy övé lesz a pole, így természetesen kicsit csalódott.

„Lewis egyszerűen jobb kört futott nálam. Érzésre az enyém is rendben volt, ami azt illeti, biztos voltam abban, hogy meglesz a rajtelsőség. De sajnos nem jött össze” – mondta a német.

Hirdetés

„Viszont ez az egyik olyan pálya, ahol talán nem számít olyan sokat a pole, mert rengeteg minden történhet a futamon, a stratégiának is nagyon komoly szerep jut.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!