McLaren: Nem tudjuk, Alonso mikorra épül fel - F1VILÁG.HU

McLaren: Nem tudjuk, Alonso mikorra épül fel

HIRDETÉS

A McLaren Forma-1-es csapatánál egyelőre nem tudják, hogy Fernando Alonso felépül-e az évadnyitó Ausztrál Nagydíjra.


A McLaren Forma-1-es csapatánál egyelőre nem tudják, hogy Fernando Alonso felépül-e az évadnyitó Ausztrál Nagydíjra.

A spanyol versenyző vasárnap szenvedett balesetet a második kollektív teszt zárónapján, Barcelonában, melyet követően három éjszakát a katalán főváros kórházában töltött.

Bár Alonsót szerdán hazaengedték, egyelőre nem tudni, mikor épül fel teljesen. Ron Dennis, a McLaren elnöke Barcelonában válaszolt az újságírók kérdéseire.

„Lesz még néhány vizsgálat. Van egy folyamat, melyet az FIA határoz meg – nem látom okát annak, miért ne sikerülne teljesíteni, de nem nekem kell eldöntenem” – mondta az üzletember.

„Nemrég volt csak a balesete. Tudna valaki egyetlen érvet is mondani arra, hogy miért kellett volna idehoznunk a tesztre? Nem.”

„Az orvosok azt mondták, nem lehet számszerűsíteni az esélyeit annak, hogy mikor térhet vissza. De ez egy abszolút megszokott gyógyulási folyamat egy versenyző számára, főleg úgy, hogy nem károsodott az agya.”

„Teljesen rendben van, beszél, vezetni akar, de az orvos azt mondta, hogyha biztosak akarunk lenni a dolgunkban, és a legjobb esélyeket akarjuk Ausztráliára, akkor a legjobb, ha most hagyjuk pihenni.”

„És nem fogunk az orvosok kérése ellen menni, ilyen egyszerű.”

Arra a konkrét kérdésre, hogy Alonso versenyezhet-e Melbourne-ben, Dennis így felelt: „Nem látom okát, miért ne versenyezhetne, de nem én vagyok az orvos.”

Hirdetés

Dennis kifejtette, Alonso nem szenvedett fizikai sérüléseket a balesetben, noha a McLaren vasárnap esti közleményében utalt az agyrázkódásra.

A McLaren elnöke szerint az orvosok óvatosak voltak, mert Alonso agyrázkódás tüneteit produkálta, miközben mentes volt mindenféle sérüléstől.

Arról, hogy Alonso miért töltött három éjszakát kórházban, Dennis így nyilatkozott: „Mert volt egy periódus, amikor elveszítette az eszméletét.”

„Meglehetősen rövid volt. A G-erők jelentősen kisebbek voltak a sisakjában, mint az autóban – csaknem a fele. A HANS-rendszer főképp az előre-hátra mozgás ellen véd, de ezúttal oldalirányú volt a becsapódás. Voltak dolgok, amiket nem tudott felidézni – de ez is teljesen normális, ha ekkora ütés éri az embert.”

„Mint ilyen esetben mindig, a potenciális fejsérülés miatt benyugtatózták a pályán. Teljesen tiszta volt a CT és MRI vizsgálat eredménye. Semmi sem jelezte, hogy sérült volna az agya. Még csak agyrázkódása sem volt. A konkrét agyrázkódást látni lehet a vizsgálatok során.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!