Mercedes: Hamilton jól tette, hogy kételkedett - F1VILÁG.HU

Mercedes: Hamilton jól tette, hogy kételkedett

HIRDETÉS

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff szerint világbajnok versenyzőjük, Lewis Hamilton nagyon is jól tette, hogy megkérdőjelezte a csapat vasárnapi taktikáját Mexikóban.


A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff szerint világbajnok versenyzőjük, Lewis Hamilton nagyon is jól tette, hogy megkérdőjelezte a csapat vasárnapi taktikáját Mexikóban.

A Mexikói Nagydíj utolsó harmadában az élen haladó Nico Rosberget, valamint Lewis Hamiltont is megkérték arra, iktassanak be egy második kerékcserét is – mindezt annak köszönhetően, hogy a harmadik helyezett Daniil Kvyat már kellően le volt maradva hozzájuk képest.

A Mercedes azzal érvelt, biztonsági okokból van szükség erre, a futam első felében ugyanis a lágyabb keverékű abroncsok gyakorlatilag teljesen elkoptak az etap során – a degradálódás mértéke 10 százalékkal magasabb volt, mint arra előzetesen számítottak.

Bár Hamiltont megkérték a kiállásra, az angol először nem érkezett meg a bokszba, és arra kérte csapatát, jól gondolják meg a döntést.

„Ilyenek az érzelmek, és egy versenyző ül abban az autóban” – mondta Toto Wolff a Motorsport.com című internetes lapnak.

„Fontos, hogy kételkedjen és kérdezzen, ez egy abszolút ésszerű dolog. Az opciós gumik teljesen elkoptak az első etapban, megvolt az előnyünk, ezért az újabb kiállás mellett döntöttünk.”

Hamilton a csapatrádión megkérdőjelezte a taktika helyességét, végül azonban megérkezett a bokszutcába.

„Ezért teljesen ésszerű, hogy beszélünk ezekről. Elvégre mit akarok én, hogy egy robot üljön az autóba? Nem. Én a legjobb versenyzőt akarom. Megkérdőjelez bizonyos dolgokat, és ezt láthattuk [Sebastian] Vettel esetében is. Nem gond ez, amíg a csapat megtartja magának a döntést. Egyáltalán nem okoz ez problémát számomra.”

Mindeközben Paddy Lowe, a Mercedes főmérnöke azt mondta, Hamilton bizony hibázott, hogy nem jött ki kerékcserére.

Hirdetés

„Technikailag nem helyes, ha az ember nem áll ki, amikor mi megkérjük rá” – mondta a szakember.

„De ha az ő nézőpontját vizsgáljuk: nem értette, miért csináljuk ezt. Amikor a pilóta 350 km/h-s sebességgel körözget, nem adunk neki technikai magyarázatokat, ami percekig tartana.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!