Palmer: Vagy versenyzői ülés, vagy semmi - F1VILÁG.HU

Palmer: Vagy versenyzői ülés, vagy semmi

HIRDETÉS

A Lotus tartalékversenyzője, Jolyon Palmer utalt arra, ha jövőre nem kap versenyzői ülést a Forma-1-ben, elköszön a száguldó cirkusztól.


A Lotus tartalékversenyzője, Jolyon Palmer utalt arra, ha jövőre nem kap versenyzői ülést a Forma-1-ben, elköszön a száguldó cirkusztól.

A brit tehetség tavaly megnyerte a Forma-1 előszobájának számító GP2-es sorozatot, idén pedig a Lotus csapatánál tevékenykedik tartalékversenyzőként – és számos versenyhétvégén vezethette is az istálló autóját a szabadedzéseken.

A Lotus már korábban bejelentette, hogy Pastor Maldonado jövőre megtarthatja ülését a csapatnál, Romain Grosjean azonban jövőre már a Haasnál folytatja. Az enstone-i istállót ráadásul várhatóan felvásárolja a Renault, így Palmer számára összejöhet egy versenyzői ülés.

„Úgy fogalmaznék, hogy vagy a versenyzés, vagy semmi” – mondta a GP2-es sorozat korábbi bajnoka az AUTOSPORT-nak.

„Élvezem, amit csinálok. Mivel korábban még nem voltam az F1-ben, nagyszerű volt ilyen gyakran vezetni az autót, és rengeteget tanultam azáltal, hogy a csapat tagja lettem. De mivel egy évet már eltöltöttem ebben a szerepkörben, úgy érzem, nem tanulnék sokkal többet, ha még egy szezont itt kellene maradnom.”

„Szóval gőzerővel hajtok egy versenyzői ülésre. Van rá esélyem. Csak számos dolognak passzolnia kell.”

„A Lotusnál dolgozók jól tudják, milyen munkát végeztem itt, és mire vagyok képes. Arra számítok, hogy a csapat java részt ugyanaz marad jövőre is, habár a menedzsment talán változik. De minden, amit tehetek, hogy megmutatom az ittenieknek, mire vagyok képes.”

„Határozottan készen állok arra, hogy versenyezzek az F1-ben. Idén még néhányszor autóba ülhetek, ami mindenképp pozitívum. Valahányszor lehetőséget kapok, megmutathatom, hogy mire vagyok képes, és bár még semmi sincs eldöntve, bizonyítani tudom, miért lennék jó választás.”

Palmer mindazonáltal hozzátette, nincs egyszerű helyzetben, hiszen a Lotus kusza helyzete miatt sem könnyű tárgyalni jövőjéről.

Hirdetés

„Nyilván bonyolult a helyzet, hiszen nem csak egy féllel kell tárgyalni. Többet nem igazán tehetek most, hiszen a csapat menedzsmentje felett is kérdőjel lebeg még. Csak szeretnék előnyt kovácsolni abból, ha esetleg adódik egy lehetőség.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!