Prostot lenyűgözte Verstappen szereplése - F1VILÁG.HU

Prostot lenyűgözte Verstappen szereplése

HIRDETÉS

A négyszeres világbajnok Alain Prostot lenyűgözte Max Verstappen teljesítménye, aki a Red Bullnál töltött első versenyén nyerni tudott Spanyolországban.


A négyszeres világbajnok Alain Prostot lenyűgözte Max Verstappen teljesítménye, aki a Red Bullnál töltött első versenyén nyerni tudott Spanyolországban.

Verstappen tavaly debütált a Forma-1-ben, az Orosz Nagydíjat követően pedig a Toro Rossótól feljebb léphetett a Red Bull Racinghez, ahol Daniil Kvyat helyét vette át.

A holland tehetség számára kiválóan sikerült a bemutatkozás, hiszen fantasztikus teljesítményt nyújtva megnyerte a Spanyol Nagydíjat.

Alain Prost azt mondja, Verstappen fejlődése lenyűgözte őt.

„Az egyetlen dolog, amit el tudok mondani, hogy tavaly ugyanúgy láttam őt, mint önök, és aztán láthattam a privát dolgait a Red Bullnál Ausztriában, egy más alkalommal. Nagyon érettnek, higgadtnak és erősnek tűnt” – mondta a franciák négyszeres világbajnoka.

„Emlékeznek arra, amikor balesete volt Monacóban? Az, ahogy válaszolt a kérdésekre, ahogy reagált, amikor nyomás volt rajta… Ha az ember 17 éves, akkor valami más…”

„Mindenki különböző. Talán Schumacher sokkal több arroganciával kezelt volna egy hasonló esetet, nem tudom. De jobb, ha nem hasonlítgatjuk senkihez.”

„Spanyolországban pozitív nyomás nehezedett rá. A negatív nyomás Kvyaton volt, no meg Daniel Ricciardón, mert neki volt veszítenivalója.”

„Maxnak nem volt. És végül tökéletes hétvégét zárt, hiba nélkül. Ez lenyűgöző, és most mindenki rá figyel. Megmutatta a pályán – főleg azokban a körökben, amikor elkezdtek kopni a gumik –, hogy mire képes.”

Hirdetés

Amikor Prostot arról kérdezték, ő milyen volt 18 évesen, így felelt: „Én nem járhattam versenyzői iskolába, hiszen ahhoz 1 éves vezetői engedély kellett, szóval 19 évesen kezdtem el versenyezni. Nem tudom, milyen voltam 18 évesen. Gokartoztam, és nem voltam ennyire higgadt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!