Räikkönen körönként 3 tizedmásodpercet veszített - F1VILÁG.HU

Räikkönen körönként 3 tizedmásodpercet veszített

HIRDETÉS

A Ferrari Forma-1-es csapatánál elárulták, Kimi Räikkönen körönként 3 tizedmásodpercet veszített a Nico Rosberggel történt ütközés következtében.


A Ferrari Forma-1-es csapatánál elárulták, Kimi Räikkönen körönként 3 tizedmásodpercet veszített a Nico Rosberggel történt ütközés következtében.

Rosberg a vasárnapi futamon próbálta egy határozott manőverrel megelőzni Räikkönent a 2-es kanyarban, ám a próbálkozás balul sült el, a két autó ugyanis összeütközött.

Rosberget utólag 10 másodperces büntetéssel sújtották, ám végül így is Räikkönen előtt maradt és 3. lett.

A Ferrarinál a futam után elárulták, Räikkönen autójának padlólemeze jelentős mértékben megsérült a baleset következtében, és a finn körönként 3 tizedmásodpercet veszített emiatt.

„A Nicóval történt ütközés következtében Kimi elveszítette az autó padlólemezének egy részét, akárcsak az első szárnyét” – mondta Maurizio Arrivabene csapatfőnök.

„A mérnökök által elvégzett kalkulációk szerint nagyjából 10 pontnyi leszorítóerőt veszített, szóval lényegében lehetetlen volt felzárkóznia. De még a sérült autóval is remek köröket futott. Mi a bokszutca faláról mindent megtettünk, hogy segítsük őt a stratégiával, de a többiek is ugyanezt tették. Ha mi agresszívek voltunk, ők is, ha mi lelassultunk, ők is.”

„Kár, hogy Kimi nem tudott dobogóra állni. A baleset után minden esélyét elveszítette erre.”

A számítások szerint 3 pontnyi leszorítóerő mintegy 1 tizedmásodpercnek felel meg, Räikkönen tehát körönként nagyjából 3 tizedmásodpercet veszített a Rosberggel való ütközés után.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!