Räikkönen reméli, 2017-ben vb-címért harcolhat - F1VILÁG.HU

Räikkönen reméli, 2017-ben vb-címért harcolhat

HIRDETÉS

Semmi értelme arról spekulálni, hogyan alakulhatnak a 2017-es erőviszonyok az új szabályok bevezetését követően – fogalmazott a Ferrari világbajnoka, Kimi Räikkönen.


Semmi értelme arról spekulálni, hogyan alakulhatnak a 2017-es erőviszonyok az új szabályok bevezetését követően – fogalmazott a Ferrari világbajnoka, Kimi Räikkönen.

A királykategória mezőnye február végén kezdi meg a pályateszteket az új technikai reguláknak megfelelően kifejlesztett új versenygépekkel, és bár sokan azt tippelik, a Mercedes idén is verhetetlen lesz, a radikális változások miatt elképzelhető, hogy jóval szorosabb küzdelmet látunk majd, mint a korábbi években.

„Amint kijönnek az új autók, és pályára gurulunk velük, megtudjuk – nyilván sokat változnak a szabályok, de még várnunk kell” – mondta Kimi Räikkönen.

„Nincs értelme spekulálgatni, de remélhetőleg hamarosan oda kerülünk, ahol lenni szeretnénk, és ahol megérdemelnénk, hogy legyünk.”

A Ferrari számára kiábrándítóan alakult az elmúlt idény, hiszen versenyzői nem tudtak versenyeket nyerni, pláne nem a bajnoki címért harcolni. Sőt, a Ferrari a konstruktőrök versenyében a Red Bull mögé, a 3. helyre csúszott vissza.

„Messze nem volt ideális az elmúlt év, de így megy ez az autóversenyzés világában. Nem számít, hogy jobb-e, vagy nem a végeredmény, nyilvánvaló, hogy messze vagyunk attól, ahol mi csapatként, a Ferrariként lenni akarunk.”

„Voltak jó és rossz versenyeink, és túl sok kisebb probléma, de előfordul ez néha az autóversenyzésben.”

Räikkönen szerint az mindazonáltal biztató, hogy a Ferrari a 2016-os év vége felé javuló formát mutatott.

„Nyilván vannak pozitívumai annak, hogy legutóbb szerepeltünk. Jól tudunk együtt dolgozni, még ha az eredmények nem is mindig olyanok, mint szeretnénk. De remek dolgokat látok a csapattól, és 2017-ben remélhetőleg ott leszünk, ahol lenni akarunk.”

Hirdetés

„Nyilvánvaló, hogy sokkal szórakoztatóbb lenne mindannyiunk számára.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!