Ricciardo nem tudja még, merre tovább 2017-ben - F1VILÁG.HU

Ricciardo nem tudja még, merre tovább 2017-ben

HIRDETÉS

Daniel Ricciardo azt mondja, egyelőre nem szeretne azzal foglalkozni, hogy a 2016-os idény végén lejár jelenlegi szerződése a Red Bull Racingnél.


Daniel Ricciardo azt mondja, egyelőre nem szeretne azzal foglalkozni, hogy a 2016-os idény végén lejár jelenlegi szerződése a Red Bull Racingnél.

Az ausztrál tehetség elismerte, az idei gyengélkedés miatt sokszor frusztrálttá vált, ugyanakkor továbbra is teljes mértékben hisz csapatában, és reméli, 2016-ban versenyképesebbek lesznek a Forma-1-ben.

„Frusztráltabb voltam, mint szerettem volna. De tízből kilencszer erős maradtam, és azt tettem, amit tennem kellett. Próbáltam folyamatosan mosolyogni” – mondta Ricciardo az ausztrál Fox Sports televíziónak, majd hozzátette, csapattársa, Daniil Kvyat idén remek munkát végzett, és abszolút megérdemelten végzett előrébb a tabellán.

„Az első négy futamon egy kicsit el volt veszve, és néhányan talán azt mondták, nem tud megbirkózni egy topcsapattal, de Monacóban elkezdett remekelni.”

Ricciardo hozzátette, pontosan tudja, hogy jövőre sem lesz könnyű dolguk, miután a Renault motorjaival folytatják az F1-ben.

„A Ferrari egy kicsit felzárkózott a Mercedeshez, de jövőre is a Mercedes lesz a legyőzendő csapat. Azt hiszem, nem túl reális azt gondolni, hogy kigurulunk majd a pályára és győzelmekért harcolunk.”

Amikor a jövő év végén lejáró szerződéséről kérdezték, Ricciardo kifejtette, egyelőre nem foglalkozik a folytatással.

„2017-ben rengeteget változnak a szabályok, és az utolsó dolog, amit tenni szeretnék, az egy „Alonso” – magyarán, hogy leugrom a hajóról, és aztán amelyikről leugrottam, végül az lesz az, amin lenni szeretnék.”

„Ideális esetben a Red Bullnál maradok, és ismét dominálunk majd. De ezzel még nem most kell foglalkozni.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!