Rosberg kijelentette, nincs retúrjegy - F1VILÁG.HU

Rosberg kijelentette, nincs retúrjegy

HIRDETÉS

A világbajnoki cím megszerzését követően visszavonuló Nico Rosberg kijelentette, biztos, hogy soha többé nem áll rajthoz Forma-1-es versenyen.


A világbajnoki cím megszerzését követően visszavonuló Nico Rosberg kijelentette, biztos, hogy soha többé nem áll rajthoz Forma-1-es versenyen.

A német versenyző múlt pénteken jelentette be, elérte célját, így azonnali hatállyal befejezi a versenyzést a száguldó cirkuszban. A döntés a Mercedes csapatát is hidegzuhanyként érte – a német jelenleg is azt mérlegelik, kit ültessenek Rosberg helyére a 2017-es évadra.

Bár Gerhard Berger nemrég úgy fogalmazott, el tudja képzelni, hogy Rosberg néhány éven belül visszatér az F1-be, a német a Sport Bild hasábjain kijelentette, örökre szögre akasztotta sisakját.

„Igen, hiányozni fog, de visszatérni nem fogok. Ezt a fejezetet most határozottan lezártam” – mondta a 31 esztendős, immáron már ex-versenyző.

„Egyszer talán egy másik szerepben kipróbálom magam a Forma-1-ben. Számomra ez a világ legszebb sportja. De mindenekelőtt most apa és férj szeretnék lenni. Egy hosszú nyaralásba kezdünk most. Nincs retúrjegy.”

Rosberg elárulta, fizikailag és mentálisan is fárasztóak voltak az elmúlt évek, ám a világbajnoki címnél nem tud komolyabb eredményt elérni a sportban. Ezért is döntött a visszavonulás mellett.

„Fontos, hogy az ember ne felejtsen el embernek lenni. Számomra nincs nagyobb dolog ennél a bajnoki címnél. Ezt akartam, és meg is szereztem. Úgy érzem, megmásztam a Mount Everestet – most megállok a tetején és körülnézek. Nincs ennél magasabb hegycsúcs. Mi jöhetne még?”

„Ugyanazzal az autóval megküzdeni Lewisszal, és kétszer alulmaradni egyszerűen borzasztó volt. Újra és újra neki kellett vágnom, fel kellett töltődnöm. Lewis elképesztően erős versenyző. Nagyon fárasztó volt legyőzni őt. Fizikailag – de főleg mentálisan. Most viszont elértem a célom.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!