Rosberg nyert, Magnussen nagyot bukott Belgiumban - F1VILÁG.HU

Rosberg nyert, Magnussen nagyot bukott Belgiumban

HIRDETÉS

A Mercedes versenyzője, Nico Rosberg nyerte a Forma-1-es Belga Nagydíjat Daniel Ricciardo, valamint a mezőny végéről rajtoló Lewis Hamilton előtt. Kevin Magnussen félelmetes balesetet szenvedett.


A Mercedes versenyzője, Nico Rosberg nyerte a Forma-1-es Belga Nagydíjat Daniel Ricciardo, valamint a mezőny végéről rajtoló Lewis Hamilton előtt. Kevin Magnussen félelmetes balesetet szenvedett.

Rosberg a pole pozícióból vághatott neki a vasárnap délutáni versenynek, és bár sokan arra számítottak, a lágyabb gumikkal rajtoló Max Verstappen megszorongatja majd a németet, a Red Bull versenyzője valójában igencsak gyenge rajtot vett.

Verstappent mindkét Ferrari megelőzte az első kanyar előtt, a holland azonban határozottan visszatámadott, és miután Sebastian Vettel koccant saját csapattársával, Kimi Räikkönennel, az első kör végén a Red Bull versenyzője is a bokszba kényszerült szárnycserére.

1

Rosberg mögé ekkor Nico Hülkenberg, valamint Daniel Ricciardo jött fel, a 2. körben pedig Carlos Sainz kapott defektet a Kemmel-egyenesben, ezzel hamar véget is ért a verseny a spanyol számára.

A pályára került törmelékek miatt életbe lépett a virtuális biztonsági autós szisztéma, ekkor Rosberg előnye már 2,3 másodperc volt. A verseny a 4. körben folytatódott, a mezőny végéről rajtoló listavezető, Lewis Hamilton ekkor már a 11. helyen autózott.

Nem sokkal később a Renault versenyzője, Kevin Magnussen szenvedett hatalmas balesetet az Eau Rouge tetején, miután elveszítette uralmát autója felett. A dán versenyautója csúnyán összetört, Kevin Magnussen pedig a Renault tájékoztatása szerint kisebb sérülésekkel megúszta a félelmetes bukást – a francia istálló közleményében azt írta, a versenyző bal sarka sérült meg, és további vizsgálatokra a pályához közel eső kórházba szállították.

2

A baleset miatt azonnal beküldték a biztonsági autót, a gumifal azonban olyan mértékben sérült, hogy piros zászlóval meg kellett szakítani a versenyt.

Hirdetés

Miközben a szervezők a pálya helyreállításán dolgoztak, a mezőny a bokszutcában sorakozott fel.

Az újraindítás után Nico Rosberg kényelmes előnyt autózott ki az üldözőbollyal szemben, Ricciardo pedig időközben feljött a második helyre, a német tempóját azonban nemigen tudta tartani. A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton pedig fantasztikus versenyzést követően feljött a harmadik helyre, és végül dobogóra állhatott a verseny után.

A negyedik és ötödik helyeken a két Force India futott be Nico Hülkenberg – Sergio Pérez sorrendben, és a gyenge kezdés után a két Ferrari is beverekedte magát pontszerző helyekre: Sebastian Vettel hatodik, Kimi Räikkönen kilencedik lett.

3

Pontot szerzett a McLaren kétszeres világbajnok, Fernando Alonso is, aki Valtteri Bottast megelőzte hetedikként ért célba Belgiumban. Bottas csapattársát, Felipe Massát a tizedik pozícióban intette le a kockás zászló.

Az élete első F1-es versenyhétvégéjén résztvevő Esteban Ocon befejezte a futamot, ő tizenhatodikként ért célba, miközben csapattársa, Pascal Wehrlein feladni kényszerült a futamot.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!