Rossi veszi át Chilton helyét Belgiumban - F1VILÁG.HU

Rossi veszi át Chilton helyét Belgiumban

HIRDETÉS

Szerződéssel kapcsolatos problémák miatt nem ülhet autóba a hétvégi Belga Nagydíjon Max Chilton. A Marussia versenyzőjét a gárda tartalékosa, Alexander Rossi váltja.


Szerződéssel kapcsolatos problémák miatt nem ülhet autóba a hétvégi Belga Nagydíjon Max Chilton. A Marussia versenyzőjét a gárda tartalékosa, Alexander Rossi váltja.

Rossi nemrégiben szerződött a Marussia csapatához, miután a Caterhamnél tulajdonosváltás történt, így nem maradhatott sem a leafield-i alakulat tesztpilótája, sem a GP2-es gárda versenyzője.

Úgy tűnik, amit a sors nemrég elvett, azt most visszaadja az amerikainak, az ifjú versenyző ugyanis hétvégén, Spa-Francorchampsban, egy legendás versenypályán debütálhat a Forma-1-ben.

Ő veszi át ugyanis Max Chilton helyét mindaddig, amíg a brit „szerződésével kapcsolatos problémákat nem orvosolják”.

„Bár nem állt szándékunkban versenyzési lehetőséget biztosítani Alexandernek idén, a körülményekre való tekintettel örömmel ültetjük őt autónkba, így a hétvégi Belga Nagydíjon, Spa-Francorchampsban bemutatkozhat a Forma-1-ben” – mondta John Booth csapatfőnök.

„Természetesen bízunk abban, hogy a lehető leghamarabb ismét szokványos felállásunkkal versenyezhetünk majd, most viszont minden jót kívánunk Alexandernek a hétvégére, alig várjuk, hogy versenyezni lássuk őt.”

A 22 esztendős versenyző Scott Speed 2007-es szereplése óta az első amerikai lesz a Forma-1-ben.

„Mondanom sem kell, rettentő izgatott vagyok a lehetőség miatt, nem lehetek elég hálás a Marussiának” – mondta lelkesen Rossi.

„Ez egy óriási pillanat számomra, rövid idő alatt kell felkészülnöm, másfelől viszont úgy érzem, készen állok a kihívásra. Külön izgalmassá teszi a dolgot, hogy egy olyan legendás versenypályán debütálhatok, mint Spa-Francorchamps.”

Hirdetés

„Alig várom, hogy holnap vezessem az MR03-as versenygépet, és remélem, hogy tisztességes hétvégével ajándékozhatom meg csapatomat.”

Nem Ross autóba ültetése a hétvége egyetlen pilótacseréje, a Caterhamnél ugyanis André Lotterer veszi át Kamui Kobayashi helyét.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!