Sainzot műszaki gondok hátráltatták pénteken - F1VILÁG.HU

Sainzot műszaki gondok hátráltatták pénteken

HIRDETÉS

Kisebb problémák hátráltatták a Toro Rosso spanyol versenyzőjét, Carlos Sainzot az Ausztrál Nagydíj nyitónapján.


Kisebb problémák hátráltatták a Toro Rosso spanyol versenyzőjét, Carlos Sainzot az Ausztrál Nagydíj nyitónapján.

A faenzai kiscsapatnak nemcsak a változékony időjárás okozott problémát, hanem az új, STR11-es versenygép gyermekbetegségei is. Carlos Sainz emiatt a vártnál kevesebb időt tudott a pályán tölteni az első másfél órában, elmondása szerint azonban délután sikerült behozni a lemaradást.

„Nem volt könnyű kezdés” – vallotta be az ifjú versenyző a nap végén.

„Az első szabadedzésen volt néhány problémánk, ami miatt nem tudtunk olyan sokat körözni, de szerencsére nem maradtunk le sok mindenről, mert a pálya a tréning nagy részében vizes volt. Egy kicsit idegesítő volt ma az időjárás, de legalább a második edzés jobban alakult a megbízhatóság szempontjából.”

„Délután annyit tudtunk körözni, amennyit akartunk, sikerült visszanyernünk az elveszített pályaidőt. Az autó jónak tűnt esőben, ami némi önbizalmat ad nekem arra az esetre, ha holnap, vagy vasárnap is esni fog.”

Sainz egyébként az ötödik legjobb idővel zárt a második edzésen, míg csapattársa, Max Verstappen egyetlen mért kört sem tett meg. Ő délelőtt körözött, 14 kör megtétele után lett ötödik.

„Elég trükkös volt a mai nap: nem tettünk meg sok kört, az időjárás pedig folyamatosan változott” – mondta a holland.

„Amikor kimentünk slick gumikon, elkezdett esni, amikor pedig kimentünk interekkel, a pálya elkezdett felszáradni. Jó volt újra autóba ülni, de remélhetőleg holnap több időt tudunk eltölteni a pályán.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!