Megosztás:

Úgy tűnik, nem kerül bajba a Mercedes és a Red Bull

Úgy tűnik, a két csapat továbbra is használhatja trükkös megoldását.
Úgy tűnik, a két csapat továbbra is használhatja trükkös megoldását. © Red Bull Racing

Német lapértesülések szerint sem a Red Bullnak, sem a Mercedesnek nem kell attól félnie, hogy komoly hátrányba kerül a 2017-es Forma-1-es szezon előtt, noha riválisuk, a Ferrari nemrég panasszal élt az általuk használt megoldások ellen.

Az elmúlt héten kaptak szárnyra azok a hírek, melyek szerint a Ferrari csapata a Nemzetközi Automobil Szövetséghez (FIA) fordult, állítása szerint ugyanis a riválisai által használt felfüggesztésrendszerek kifogásolhatóak, és ellentétesek a technikai szabályzat elveivel.

A Mercedes az úgynevezett FRIC-rendszer (Front and Rear InterConnected) betiltása után fejlesztette ki megoldását, mellyel a versenyautó stabilitásán igyekezett javítani az elmúlt időszakban.

A rendszerrel állítólag egy kiskaput használt ki a Mercedes, ám úgy tudni, a megoldást az FIA most vizsgálja, miután a Ferrari hivatalos levélben kérdőjelezte meg annak legalitását.

Az Autosport szerint nemcsak a Mercedest, de a Red Bullt is érzékenyen érintheti az ügy.

A Sport Bildnek nyilatkozva azonban Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója kifejtette, nekik nem lesznek problémáik a rendszerrel.

„Nem lehet 100 százalékig kiaknázni, de továbbra is használhatjuk” – mondta a szakember.

Mindeközben a Motorsport-Aktuell című német lap arról számolt be, nemcsak a Red Bull, de a Mercedes sem kerül bajba a Ferrari panasza miatt.

A két csapat által használt megoldás középpontjában egy olyan emelőrugó áll, mely a felfüggesztés függőleges merevségét biztosítja. A Mercedes és a Red Bull az elmúlt idény során egy olyan hidraulikus megoldást alkalmazott, mellyel hidraulikus nyomás formájában lényegében tárolni tudták a felfüggesztés mozgási energiáját, melyet később az autó jobb stabilitására és viselkedésének elősegítésére használtak fel.

Ezt olvastad már?

Nem kíván Forma-1-es Brit Nagydíjat rendezni a Donington Park – még akkor sem, ha Silverstone-...

Hozzászólások

( komment)