Verstappen: Nevetséges, hogy túl agresszív vagyok - F1VILÁG.HU

Verstappen: Nevetséges, hogy túl agresszív vagyok

HIRDETÉS

Max Verstappen szerint nevetséges, hogy Kimi Räikkönen túl agresszívnek titulálta őt a vasárnapi Belga Nagydíjat követően.


Max Verstappen szerint nevetséges, hogy Kimi Räikkönen túl agresszívnek titulálta őt a vasárnapi Belga Nagydíjat követően.

A két versenyző többször is egymásra talált a versenypályán, először rögtön a rajt után, az 1-es kanyarban, ahol bizony Sebastian Vettel is benne volt a lökdösődésben.

„A rajtom nem sikerült jól, és aztán belülre húzódtam. Könnyedén megcsináltam a kanyart, de a Ferrarik elkezdtek befelé tolni” – mondta Verstappen. „Sebastian belénk jött, és nagyon megsérült az autóm.”

„Tudta, hogy kívül van, de mégis így fordult el, noha két autó még ott volt.”

Verstappen a futam későbbi szakaszában is kemény csatát vívott Räikkönennel, aki szerint a Red Bull versenyzője túl agresszív volt.

„Nevetséges. De a TV-s közvetítésnek jót tesz, ha valaki panaszkodik. Nagy hazugság, hogy túl agresszív vagyok. Csupán védtem a pozíciómat. Ha valakinek ez nem tetszik, az az ő problémája” – mondta Vestappen.

A történtekkel kapcsolatban Räikkönen úgy fogalmazott, véleménye szerint versenytársa átlépett egy bizonyos határt.

„Én a fair küzdelmek és a szoros versenyzés mellett vagyok, de amikor el kell emelnem a lábam és fékeznem kell, hogy ne ütközzek neki, az már nem korrekt” – mondta a 2007-es év legjobbja.

„Nagyon közel voltunk egy nagy balesethez. Teljes sebességnél kellett a fékre lépnem, ilyesmi nem fordult elő más versenyzőkkel. Szóval nem volt korrekt. Az első kanyarban pedig be voltam szorulva két autó közé.”

Hirdetés

Räikkönen végül 9., Verstappen 11. lett Belgiumban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!