Vettel újabb rajtelsősége Szingapúrban - F1VILÁG.HU

Vettel újabb rajtelsősége Szingapúrban

HIRDETÉS

Sebastian Vettel egy lépéssel közelebb került második bajnoki címéhez, miután idei tizenegyedik rajtelsőségét szerezte meg a Szingapúri Nagydíjon. A Red Bull német versenyzője mögött Webber és Button végzett.



Sebastian Vettel egy újabb lépést tett második bajnoki címe felé, miután idei 11. pole pozícióját szerezte meg a Szingapúri Nagydíj szombati időmérőjén, ahol Mark Webber második helyével, a Red Bull elfoglalta az első sort a rajtrácson.

Az energiaital-gyárosok ezzel továbbra is veretlenek az idei évben az időmérőn, ami páratlan rekord, és ha minden így megy tovább, nem elképzelhetetlen, hogy az összes idei versenyen pilótáik indulhatnak az első sorból – hacsak nem történik valami különleges dolog.

Azt követően, hogy az első és a második etapot is közel fél másodperces fölénnyel nyerte, Vettel kiválóan kezdte a mindent eldöntő utolsó fordulót, és 1:44.381-es idejével azonnal megszerezte az első pozíciót, miközben a Ferrari és a McLaren egymással harcolt.

Vettel ugyan nem tudott javítani utolsó mért körén, Webber így is csak négy tizedre tudta letornázni hátrányát, így a német világbajnok első helye egy pillanatig sem volt veszélyben.

Jenson Button a harmadik pozíciót szerezte meg a McLarennek, miután utolsó gyorskörén 5 ezreddel múlta felül csapattársát, Lewis Hamiltont, aki a másodiki etapban egy defektet kapott, majd csak egyetlen mért kört teljesített a Q3-ban.

A Ferrari az ötödik és a hatodik helyet szerezte meg Fernando Alonso és Felipe Massa sorrendben, míg a sort a Mercedes duója, Nico Rosberg és Michael Schumacher követte, utóbbi csak egy felvezető kört teljesített az utolsó etapban, így valamelyest spórolni tudott a szuperlágy gumikkal.

Az első tíz sorát a Force India párosa zárta, ám sem Adrian Sutil, sem pedig Paul di Resta nem hajtott ki a pályára a Q3-ban.

A Renault jóslata beigazolódott, hiszen versenyzői már a Q1-ben keményen küzdöttek a továbbjutásért. Vitaly Petrov már az első etapban kiesett, míg csapattársa, Bruno Senna sem volt sokkal sikeresebb, a brazil pilóta a tizenötödik helyről vághat neki a vasárnapi futamnak.

Hirdetés

A Sauber titokban már kezdett örülni, mikor a Force India duója az utolsó pillanatban maga mögé utasította Sergio Perezt a Q2-ben, ezzel a mexikói kiesett.

Csapattársa, Kamui Kobayashi pedig munkát csinált szerelőinek, miután brutálisan rádobta autóját a tízes kanyarban lévő kerékvetőre, ami megdobta, így a gumifalban végezte, ami miatt a piros zászló is előkerült.

A kiscsapatok közül ismét a Lotus bizonyult a legjobbnak. A Virgin, majd a HRT következett a sorban. Bár Vitantonio Liuzzi egy öthelyes rajtbüntetést kapott, amiért balesetet okozott az elmúlt verseny rajtjánál, mindez mit sem számít, hiszen az olasz pilóta amúgy is az utolsó pozícióban végzett.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!